Hawaiifest – Tips

Har du tänkt att anordna en hawaiifest så har vi här sammanställt lite tips på upplägg, dekorationer, mat, kläder, musik och annat att tänka på vid en fest med hawaiitema.

Den traditionella hawaiifesten – så som den firas på Hawaii – kallas luau och vid festligheterna äter man god mat, sjunger och dansar till traditionell hawaiisk musik. Vid en hawaiifest äter man ofta lokala läckerheter som kyckling, hawaiiansk sötpotatis, fläskkött kokat i en jordugn, bläckfisk och tropiska frukter.

Begreppen ”luau” och ”fest” används på ungefär samma sätt på Hawaii, man firar exempelvis luau även vid examen, bröllop och födelsedag.

En hawaiifest vill man hålla utomhus så att man får sol och värme, det är ju dock tyvärr inte alltid som det svenska vädret tillåter detta. Har du en hawaiifest utomhus på sommaren kan det vara bra att ha ett partytält ifall det skulle komma en regnskur, eller möjligheten att gå inomhus om det helt enkelt blir för kallt.

Hawaiifest – Dekoration & Pynt

När du anordnar en hawaiifest och ska pynta och dekorera så tänk sommar och tropiskt – det vill säga palmer, kokosnötter, ananasfrukter och andra exotiska blommor och frukter, flamingos, sand och stränder. Färgtemat för en hawaiifest bör gå i ljusa färgtoner.

Inspirationsbild – Dekoration & Pynt

Fler tips på dekorationer:

 • Gröp ur en ananas och ha som vas för färgglada blommor.
 • Blasten på ananasen är perfekt att pynta med på buffébordet.
 • Drinkparaplyer passar perfekt till en hawaiifest, både till drinkglasen men även som dekoration.

Leta runt på Pinterest för mer tips och inspiration på dekorationer för en hawaiifest.

Hawaiifest – Mat & Efterrätt

Om du har tänkt att ha buffé är olika exotiska frukter nästan obligatoriskt. När det gäller maten kan du antingen välja hawaiiansk traditionell mat (kyckling, fläsk, bläckfisk m.m.) eller amerikansk mat (Hawaii är ju trots allt en amerikansk delstat) som klyftpotatis på sötpotatis, coleslaw, grillspett, revbensspjäll m.m.

Inspirationsbild – Mat till hawaiifesten

Fruktspett

Skär ut bitar av ananas, jordgubbar, meloner, bananer och andra somriga favoritfrukter på ett på grillspett.

Melonbitar med glasspinne

Trä in en glasspinne i utskurna melonbitar så får du en nyttig isglass.

 Recept på hawaiiansk mat som sötstark grillad kyckling, bananbröd, kyckling luau med kokos och chili, beef teriyaki m.m. hittar du på Tasteline

Hawaii-kläder

Dresscoden på ett hawaiiparty är semester, sommar, avslappnat och löst sittande kläder. En hawaiiskjorta är självklart basplaggat på en hawaiifest, men även andra mer ”lediga” skjortor och blomstermönstrade t-shirts funkar. Hula-kjolar / bastkjolar, stråhattar, blomsterkransar, hårblommor och roliga solglasögon är fler tips på kläder och accessoarer till hawaiifesten.

Inspirationsbild – Kläder till hawaiifesten

Om man av någon underlig anledning inte vill ha på dig hawaiiskjorta eller bastkjol kan man istället klä sig i vanliga avslappnade somriga semesterkläder (skjorta, shorts, klänning, kjol) men med lite hawaiiansk touch som en stor färgglad blomma – gärna en hibiskusblomma – i håret eller en blomsterkrans runt halsen. Är det en sommarfest på stranden kan man även klä sig i lite mer lättklädda kläder om festen har sådant tema.

Du hittar fler hawaii-kläder och annat för festenmaskis.se

Hawaiifest – Dricka

Har du tänkt servera alkohol och drinkar på hawaiifesten är rom och fruktiga drinkar det givna valet. Det enklaste sättet att servera alkoholhaltig dryck är genom att ha ett fruktigt bål. Se även till att ha alkoholfria alternativ. Om hawaiifesten är för barn och minderåriga så servera istället fruktiga exotiska juicer eller alkoholfri bål med fruktbitar i.

Inspirationsbild – Dricka till festen

Hawaii-drinkar

Blue Hawaiian

 • 3 cl Ljus rom
 • 3 cl Blå curacao, bols blue
 • 2 cl Kokosextrakt
 • Fyll upp glaset med ananasjuice

Instruktioner: Mixa spriten och kokosextrakten, häll över i ett highballglas (dricksglas för ”långa drinkar”) och fyll upp med ananasjuice. Sätt gärna fast en ananasskiva på glaskanten som dekoration.

Piña Colada

 • 4 cl Ljus rom
 • 2 cl Malibu
 • 4 cl Mjölk
 • Ananasjuice

Instruktioner: Skaka den ljusa romen med Malibu och mjölk i en shaker. Fyll på med ananasjuice och servera i ett highballglas.

Du kan även göra drinken som en ”hawaiiansk smoothie” genom att byta ut mjölken och ananasjuicen och istället hälla i grekisk youghurt, bananbitar, ananasbitar, kokosnötsbitar, is och lite vaniljextrakt. Dekorera med färska frukter och bär.

 Du hittar fler recept på romdrinkar på drinkar.se

Kommentera

kommentarer